Video: Wat is de succesformule van millennials om te ondernemen in een geconnecteerde wereld?

Hoe staan studenten tegenover ondernemerschap? Om dat te achterhalen brachten we een tiental studenten, jonge alumni en student-ondernemers van de Vrije Universiteit Brussel bij elkaar. Meteen konden ze ook hun eigen vragen afvuren op Jeroen Lemaire, mede-oprichter en CEO van In The Pocket.

 

‘Ik denk dat digitalisering de belangrijkste shift ooit heeft betekend voor ondernemerschap omdat je nu door digitale technologieën op een zeer laagdrempelige en goedkope manier ook heel snel een publiek kan bereiken over heel de wereld.’ Jeroen Lemaire, Mede-oprichter In The Pocket.

‘Alles wat te maken heeft met IT heeft een heel grote invloed op de maatschappij. Of het een app is, of het een website is, of een platform… Dat creëert nieuwe opportuniteiten voor de komende generaties om te ondernemen.’ Hassan Abdulmazjidov, Student-ondernemer, mede-oprichter van UStart Tech.

‘Jonge onderneemster denk ik dat grote bedrijven vooral nu nood hebben aan social media marketing. Dus jongeren zouden ook de mensen die in een ivoren toren zitten die nieuwe manier van business doen ergens ook kunnen aanleren.’ Rizlène Medari, Student-ondernemer.

 

 

 

‘Deploy or die’ 

Jeroen Lemaire,
Mede-oprichter In The Pocket

‘Als digitalisering een uitdaging biedt voor ondernemers, is het ook dat er veel sneller veel meer concurrentie kan komen, dus je kan heel snel gekopieerd en ingehaald worden door een andere dienst. Het digitale is een level playing field voor grote en kleine spelers, maar dat betekent ook dat er immens veel competitie is.’ Jeroen Lemaire, Mede-oprichter In The Pocket.

‘Ik denk dat scholen vandaag de jongeren niet voldoende voorbereiden op ondernemerschap. Ik zie wel een verschil tussen hogescholen en universiteiten, waar studentenondernemerschap meer en meer wordt aangemoedigd. Daarnaast denk ik dat in middelbare scholen of lagere scholen ondernemerschap eigenlijk heel weinig aan bod komt.’ Maxime Bouckaert, Student-ondernemer, mede-oprichter van Koalect.

‘Als ik een tip zou mogen geven aan jonge ondernemers, dan zou het zijn: ga zo snel mogelijk naar klanten. Bij In The Pocket zeggen we altijd deploy or die, dat betekent: bouw je product zo snel mogelijk en breng het zo snel mogelijk naar de eindgebruiker en zie of het werkt.’ Jeroen Lemaire, Mede-oprichter In The Pocket.

16/06/2017